Детско-юношеска школа

ФК Палас
Рудозем

Основната спортна дейност на клуба е футбол, като най-популярният спорт в света. Ето защо много успешно би могъл да се използва, като средство за възпитание на младото поколение.
Това е и една от основните цели на нашата школа за детски футбол: да възпитава от най-ранна детска възраст любов към спорта, която да мотивира децата към физическа активност, да изгради у тях цени нравствени качества и по този начин да се превърне в основна превенция срещу опасностите на улицата в съвременния свят. Всички знаем, че най-добрата превенция е тази, която идва от самосъзнаниета на човека, а не тази, която се налага от нравствени и етични норми норми на поведение. Когато още от ранна детска възраст, детето се занимава системно с футбол, много по-голяма е вероятността то да продължи да се занимава и в училищна възраст. По този начин то ще продължи да се развива физически и нравствено и ще расте здраво и щастливо.
Други основни цели на нашия клуб е пълноценното и хармонично развитие на десткия организъм, както и създаване на навици за работа в екип, толерантност и анти расизъм.

Треньори

Треньори ДЮШ

Адриан Сюрджиев
Треньор на играчите от набор 2010/2011 и 2012/2013
Илви Каменски
Треньор на играчи набор 2008 / 2009.
Бисер Кабаков
Треньор на играчите от набор 2006 / 2007 и на вратарите.
Групи ДЮШ

Групи и постижения на ФК Палас - ДЮШ

I Група

Юноши

1996-1998

Родени

20

Деца

ФК ПАЛАС Рудозем - ДЮШ

Работим в спокойна и позитивна атмосфера и така да мотивираме максимално децата към активно участие в изпълнението на всички поставени задачи. Много важно е таланта да бъде открит своевременно и да се работи системно и последователно за развитието му, като по този начин ние подготвяме нашите възпитаници за евентуално преминаване в школите на водещи футболни отбори, както в България така и в чужбина.

II Група

Деца

1999-2001

Родени

25

Деца

Програма за работа с играчи от набор 1999-2001г.

III Група

Подготвителна група

 2001

Родени след

20

Деца

Тренировъчните (ваканционни) лагери включват забавления, дейности и игри, които позволяват на детето ви да се наслаждава на летните си почивки.

IV Група

Втора подготвителна група

2004

Родени след

20

Деца

Изграждаме няколко футболни отбора въз основа на възрастта на децата, за да могат да играят по-структуриран футбол с приятелите си.

Областно първенство в гр.Смолян

2012г

I място

 

1997-1998

набор

Областна футболна група в гр. Кърджали

2012

ІІ място

 

1996-1998

юноши мл. възраст

Участие във футболен турнир „Не на расизма”

Анталия - ТУРЦИЯ

III място

 

юноши

 
Участие в турнира на Асоциацията на българските футболисти, организиран от Министерството на спорта и БФС, проведен в гр. Смолян. Нашият играч Елмир Мустански бе избран за най-добър играч на турнира. В София той бе официално награден лично от големият български футболист Бончо Генчев на церемонията по награждаване на най-добрите малки футболисти от цялата страна.

I място

 

юноши

 

2013-2014

Децата на ФК Палас, гр. Рудозем са областни първенци на Смолян, а формацията на юноша старша възраст, заемат престижното трето място, сред силните школи на Ботев Пловдив, Локомотив , Марица, Спартак – Пловдив. За отбелязване е , че капитана на юнашите на старша възраст Семир Павлов заедно с голмайстора на отбора- Нежми Еминов, продължават своето спортно- образователно развитие в Република Турция. Две от момчетата голмайстори при децата 1999 Ерик Смилянов и Йоан Парев се състезават в елитна юношеска група за отбора на Векта Пловдив. В момента Ерик Смилянов е голмайстор на отбора си.